Blog

Iedere student kan wel wat scriptiehulp gebruiken.

25-02-2016 09:20

Iedere student moet er tegen het einde van de studie aan geloven: Het schrijven van een scriptie. Sommigen zien er enorm tegenop, terwijl anderen er ontzettend naar uitkijken. Het is een zeer belangrijk onderdeel van de laatste fase van je studie, en het moment om te bewijzen wat je geleerd hebt en wat je de arbeidsmarkt kunt bieden.

De eisen die aan een scriptie gesteld worden, verschillen per opleiding. Zorg uiteraard dat je goed op de hoogte bent van de eisen die voor jouw opleiding gelden, en vraag het bij twijfel na aan je scriptiebegeleider. Er zijn echter wel een aantal overkoepelende tips te geven voor het schrijven van een scriptie:

Kies een goed onderwerp

Het belangrijkste van het schrijven van een scriptie is uiteraard het onderwerp. Het is essentieel om een onderwerp te kiezen dat je interessant vindt, omdat je ongeveer een halfjaar intensief met dit onderwerp bezig moet zijn, en als je een halfjaar van je leven moet besteden aan een onderwerp dat je niet interesseert, wordt het schrijven van je scriptie erg vervelend.

Zorg voor een goede structuur

Ook belangrijk is de structuur van je scriptie. Een goede structuur is als de ruggengraat van het werkstuk, en als je een goede structuur hebt, is de rest van je scriptie alleen maar een kwestie van de juiste informatie op de juiste volgorde zetten. Begin dus bij het schrijven van een scriptie met het opstellen van een heldere, overzichtelijke structuur, dan wordt de rest van de scriptie al een stuk makkelijker om te schrijven!

Begin op tijd

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar als je op tijd met je scriptie begint en je werk goed inplant, heb je aan het eind van het jaar ruim te tijd om verbeteringen aan te brengen, en heb je veel minder scriptiestress dan de gemiddelde student!

Scriptiehulp

Begin op tijd metje scriptie...jaja dat weet je nu wel. Toch te laat? Zoek gratis een scriptiehulp op https://scriptiehulp.eu.

.

Scriptie schrijven en de opbouw

06-02-2016 12:28

Het schrijven van een scriptie klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Dit komt doordat het vaak erg lastig is om een onderwerp te bepalen, een vraagstelling vast te stellen en de kennis die je hebt goed over te brengen via papier.

Oriëntatie fase scriptie schrijven

Voordat je een scriptie schrijft is het belangrijk dat je een goede vraagstelling hebt. Zonder de vraagstelling ben je namelijk nergens. Het is dus verstandig om je goed in te lezen over het onderwerp waar je graag je scriptie over wilt gaan schrijven en aan de hand van deze informatie een vraagstelling te formuleren. Vaak is deze oriëntatiefase de fase waar je het langst mee bezig bent, het is namelijk erg lastig om een goede vraagstelling te formuleren.

Onderzoeksfase scriptie schrijven

Vervolgens ga je de informatie zoeken die je nodig hebt om de onderzoeksvraag te beantwoorden. Hoe je dit gaat doen is vaak afhankelijk van de vraagstelling, soms is het een literatuurstudie, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld mensen moet interviewen. Hou tijdens deze fase goed bij waar je de informatie vandaan hebt, dit kan achteraf een hoop werk schelen als je de bronnen waar je de informatie vandaan hebt bij elkaar moet zoeken.

De schrijffase scriptie schrijven

Dit is vaak de fase waar de meeste mensen vast lopen, het is namelijk erg lastig om je kennis goed op papier te zetten. Het kan daarom goed helpen om van tevoren een schrijfplan vast te stellen. Hoe wil je je scriptie opbouwen, waar wil je welke informatie delen enzovoorts. Verder kan het ook helpen om per hoofdstuk te noteren welke informatie je erin wilt verwerken. Als je eenmaal een klad versie geschreven hebt, zul je de tekst waarschijnlijk nog een keer moeten herschrijven voordat hij klaar is om gedeeld te worden.

Afwerkingsfase scriptie schrijven

Daarna kot de afwerkingsfase, het bijvoegen van eventuele bijlagen, een bronnenlijst, de inhoudspagina en de voorpagina. Ook moet je uiteraard niet vergeten de scriptie in te binden.